Tuesday, January 12, 2016

υαλουρονικό οξύ (hyaluronic acid)

what is hyaluronic acid
Παράγεται από τους ινοβλάστες του οργανισμού μας και είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα του δέρματος. Με την πάροδο των χρόνων όμως, μειώνεται η παραγωγή με αποτέλεσμα την αφυδάτωση του δέρματος και τη δημιουργία ρυτίδων. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, έχουν γραφτεί μύθοι και παραμύθια γύρω από  το υαλουρονικό οξύ- δεν νομίζω πως χρειάζεται να αναφέρω τις τρελές διαφημίσεις ακριβών σκευασμάτων αμφιβόλου ποιότητας που υπόσχονται αιώνια νεότητα.

Το υαλουρονικό οξύ, που χρησιμοποιούμε οι περισσότερες από εμάς στα χειροποίητα καλλυντικά, δεν υπόσχεται θαύματα, όμως διατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας με αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται σφριγηλό, φρέσκο και ανανεωμένο. Πρόκειται για προϊόν βιοτεχνολογίας με 100% φυτική προέλευση (βλ. σιτάρι).

Είναι από τα ιδανικότερα συστατικά για προϊόντα που προλαμβάνουν τη γήρανση. Απορροφά τεράστιες ποσότητες νερού κι έτσι μπορεί κι ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος. Έχει μορφή αραιής γέλης και ph 6,6. Υδατοδιάλυτο προϊόν, προστίθεται στην γ’ φάση καλλυντικού ή το διαλύουμε με ανθόνερο και ψεκαζόμαστε με αυτό. Οι ώριμες επιδερμίδες μπορούν να το εφαρμόσουν και σκέτο επάνω στην επιδερμίδα κι ύστερα να απλώσουν την ενυδατική τους κρέμα.

συνταγες με υαλουρονικό οξύ:

💦 αντιρυτιδική κρέμα νυκτός με ρόδι

💦 ενυδατική κρέμα σώματος pumpkin spice

Stella Crown©