Friday, April 15, 2016

λάσπη & άλατα Νεκράς Θάλασσας (Dead Sea mud & salts)

is Dead Sea drying?
Η Νεκρά Θάλασσα ή αλλιώς Αλμυρή Θάλασσα (Ασφαλτίτις Λίμνη κατά τους αρχαίους Έλληνες) είναι στην ουσία μια μεγάλη αλμυρή λίμνη και βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ. Η ονομασία της προέρχεται από το γεγονός ότι κανένα είδος ζωής δεν μπορεί να αναπτυχθεί στα ύδατα αυτά, λόγω της τεράστιας ποσότητας αλάτων που περιέχει. Τα άλατα αυτά είναι 10 φορές περισσότερα από τα άλατα που βρίσκονται στο νερό της θάλασσας όπως εμείς τη γνωρίζουμε, σε ποσοστό 24%. Έχει μήκος 77χλμ και πλάτος 16 χλμ, ενώ η επιφάνειά της βρίσκεται 429 μέτρα περίπου κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου. Συχνά, βλέπουμε σε φωτογραφίες, ανθρώπους να επιπλέουν διαβάζοντας αμέριμνοι την εφημερίδα τους στα νερά της, χωρίς να βυθίζονται, αποτέλεσμα της εντυπωσιακής άνωσης που προκαλείται από τα μεγάλα ποσοστά των περιεχόμενων αλάτων. 


Προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες κυρίως για λόγους υγείας. Εκτός όμως από τους λόγους υγείας, πρόκειται για το απόλυτο φυσικό σπα που υπάρχει στον πλανήτη. Κολυμπώντας κάποιος στα νερά της χαλαρώνει και ηρεμεί ολοκληρωτικά καθώς είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, διάσημα για την ηρεμιστική τους ιδιότητα στο νευρικό σύστημα. Τα ιχνοστοιχεία αυτά, έχουν την τάση να απορροφώνται άμεσα από την επιδερμίδα, “κλειδώνοντας” την υγρασία μέσα στο δέρμα. Αυτομάτως, καταπολεμούν την γήρανση προσφέροντας στο δέρμα μας βαθιά ενυδάτωση γι’ αυτό και πάρα πολλοί προτιμούν τα προϊόντα από τη Νεκρά Θάλασσα, αγνοώντας (και καλά κάνουν) μεθόδους όπως ενέσεις βλαστοκυττάρων, υαλουρονικού οξέως, οξέων φρούτων κλπ.
Dead Sea mud
Η λάσπη Νεκράς Θάλασσας που χρησιμοποίησα πρόσφατα σε μάσκα σώματος, αποτελεί ένα φυσικό φαρμακευτικό προϊόν. Περιέχει σε υψηλή συγκέντρωση μαγνήσιο, ιώδιο, χλώριο, ασβέστιο, βρώμιο, ποτάσιο, λίθιο, στρόντιο, νάτριο, κάλιο, σελήνιο, χρώμιο. Καθαρίζει σε βάθος και αναζωογονεί την επιδερμίδα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος αυξάνοντας τη θερμότητα γι’ αυτό και τη χρησιμοποιούμε στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, τονώνει και οξυγονώνει τα κύτταρα, απομακρύνει υπολείμματα λίπους. Ανακουφίζει απο μυϊκούς πόνους, συσφίγγει την επιδερμίδα, απολεπίζει σε βάθος και βοηθάει στο αναπνευστικό. Χρησιμοποιείται σε μάσκες για πρόσωπο και σώμα, σε απολεπιστικά προϊόντα καθώς και σε σαπούνια, χαρίζοντας στην επιδερμίδα λάμψη και ζωντάνια. Φίλοι, μου είπαν πως είναι επίσης πολύ ευεργετική σε περιπτώσεις τριχόπτωσης.
Dead Sea salts & benefits
Τα Άλατα Νεκράς Θάλασσας, χρησιμοποιήθηκαν κι αυτά σε body scrub πριν μερικές ημέρες, είναι ωστόσο το ίδιο ωφέλιμα με τη λάσπη. Περιέχουν μέταλλα και ιχνοστοιχεία που αναφέρθηκαν παραπάνω και η χρήση τους σε απολεπιστικά προϊόντα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αποτοξινώνει και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, θεραπεύει πλήθος δερματοπαθειών και ανακουφίζει επίσης από μυικούς πόνους. Επιδρούν πολύ θετικά σε περιπτώσεις ρευματισμών, αρθρίτιδας και οστεοαρθρίτιδας.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν τη χρήση τους.
Stella Crown©

Κράτα τοΚράτα τοΚράτα τοΚράτα τοΚράτα τοΚράτα το