Tuesday, April 19, 2016

DIY Chocolate Whipped Body Butter

DIY Chocolate Whipped Body Butter
Τώρα που ανοίγει και ζεσταίνει ο καιρός, είναι η κατάλληλη στιγμή, να φτιάξουμε ένα βούτυρο σώματος, προκειμένου να προστατέψουμε το δέρμα μας από τυχόν ξηρότητα και αφυδάτωση. Σήμερα θα παρουσιάσω ένα σοκολατένιο body butter, το οποίο όχι μόνο ενυδατώνει σε βάθος αλλά παράλληλα, αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, “κλειδώνει” τη φυσική υγρασία εντός, συσφίγγει, επουλώνει, καταπολεμά και τις ραγάδες! 
Ένα από τα βασικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή τη συνταγή, είναι το εξαιρετικό αγνό παρθένο ελαιόλαδο με φυσικό εκχύλισμα σοκολάτας, της Ariston Hellas, ελληνική εταιρεία με την οποία συνεργαζόμαστε πάρα πολλά χρόνια, διεθνώς αναγνωρισμένη και πολυβραβευμένη. Τα αρωματικά της ελαιόλαδα χρησιμοποιούνται τόσο στη μαγειρική, όσο και στη ζαχαροπλαστική και εννοείται, πως δεν υπάρχει ίχνος χημικού παράγοντα. Εδώ και καιρό, πειραματίζομαι με τα λάδια της Ariston Hellas σε κρέμες και σαπούνια και μπορώ να πω με σιγουριά πλέον, πως αποδίδουν το ίδιο καλά όπως όταν μαγειρεύονται για φαγητό ή για γλυκό. Επιπλέον, με τη χρήση του συγκεκριμένου λαδιού, στη βάση του body butter, δεν χρειάστηκε να προσθέσω άρωμα ή αιθέριο έλαιο στο τέλος, η μυρωδιά του σοκολατένιου ελαιολάδου ήταν απόλυτα ικανοποιητική. Πάμε να δούμε τη συνταγή:

Λιπαρή Φάση:
20 γρ. εξαιρετικό αγνό παρθένο ελαιόλαδο με εκχύλισμα σοκολάτας Ariston Hellas
10 γρ. λάδι καρύδας
8 γρ. βούτυρο κακάο
5 γρ. λάδι φουντουκιού
7 γρ. γαλακτωματοποιητής
4 γρ. μελισσοκέρι

Υδατική Φάση:
55 γρ. ανθόνερο πορτοκαλιάς
15 γρ. τζελ αλόης
10 γρ. φυτική γλυκερίνη

Πρόσθετα:
1 γρ. βιταμίνη Ε
1 γρ. ελιξήριο σαλιγκαριού
1 γρ. φυσικό συντηρητικό
  • Ακολουθούμε τις βασικές οδηγίες παρασκευής καλλυντικής κρέμας οι οποίες βρίσκονται, εδώ.
  • Στο ελαιόλαδο, έχουν εντοπιστεί 2 πολύ σημαντικές ουσίες που έχουν προσελκύσει έντονα το επιστημονικό ενδιαφέρον, πρόκειται για τις ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη. Η ελαιοκανθάλη διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και νευροπροστατευτικές ιδιότητες, ενώ η ελαιασίνη θεωρείται από τις ισχυρότερες αντιοξειδωτικές ουσίες. Περιέχει δε ακόμη, λινελαϊκό (Ω-6), α-λινολενικό (Ω-3) και αραχιδονικό (Ω-6), επίσης υδρογονάνθρακες, με κορυφή τους το σκουαλένιο. Έχει μεγάλη παρουσία στερολών (κυρίως β-σιτοστερόλη), αλκοολών και καροτενοειδών, όπως η ξανθοφύλλη, τα καροτένια και το λυκοπένιο, καθώς και β-καροτένιο (βιταμίνη Α). Η εξόχως όμως αντιοξειδωτική του δράση οφείλεται στην υψηλή παρουσία των τοκοφερολών, με κυρίαρχη την α-τοκοφερόλη (βιταμίνη Ε) καθώς και των πολυφαινολών, όπως είναι η ελευρωπαΐνη, η τυροσόλη, η υδροξυτυροσόλη, το καφεϊκό οξύ κ.λπ. 
  • Η σοκολάτα που περιέχεται στο λάδι, είναι 100% φυσικό εκχύλισμα και προσδίδει ένα υπέροχο άρωμα, ξεχάστε τη “βαριά” μυρωδιά του ελαιολάδου, όπως την ξέρετε. Περιέχει φλαβονοειδή, μαγνήσιο, καφεΐνη, θειοβρωμίνη, έχει αντιοξειδωτική δράση, ανακουφίζει, ενυδατώνει, βελτιώνει την υφή του δέρματος και... προκαλεί ευφορία!
  • Το λάδι καρύδας βοηθάει στην παραγωγή φυσικού κολλαγόνου, αναπλάθει τους ιστούς, ενυδατώνει σε βάθος, χαρίζει ελαστικότητα και βοηθάει στην αντιμετώπιση των ραγάδων.
  • Το βούτυρο κακάο έχει έντονη ενυδατική και επουλωτική δράση, αντιμετωπίζει ραγάδες και ουλές, μαλακώνει την επιδερμίδα και τονώνει την ελαστικότητα.
  • Το λάδι φουντουκιού, διάσημο για την αντιοξειδωτική του δράση και αυτό, συσφίγγει την επιδερμίδα, προσφέρει απαλότητα και απορροφάται άμεσα.
  • Το ανθόνερο πορτοκαλιάς αναζωογονεί την επιδερμίδα και αποτελεί ένα εξαιρετικό τονωτικό καθώς επαναφέρει τη λάμψη και την απαλότητα στο δέρμα.
  • Το τζελ αλόης είναι καταπραϋντικό και μαλακτικό.
  • Η φυτική γλυκερίνη που χρησιμοποίησα, για έξτρα μαλακτική δράση, είναι παράγωγο της καρύδας (Glycerine Vegetable).
  • Το θαυματουργό ελιξήριο σαλιγκαριού, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, επουλώνει και αναδομεί την επιδερμίδα και καταπολεμά τις ραγάδες.
  • Άρωμα ή αιθέριο δεν έβαλα, αν θέλετε όμως να τονώσετε περισσότερο τη μυρωδιά, μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες ακόμα, στην Γ' Φάση Καλλυντικού, από το αρωματικό ελαιόλαδο που χρησιμοποίησα στη βάση.
  • Η Αμερική αγκάλιασε με μεγάλη αγάπη και αυτό το προϊόν λόγω του ότι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ελληνικό ελαιόλαδο. Μπορεί εδώ στην Ελλάδα, η θέση του ελαιολάδου να είναι σε πλαστικό μπουκάλι, κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας, όπως μου περιέγραψε πολύ εύστοχα ο φίλος Α., στο εξωτερικό όμως, ανήκει στα γκουρμέ προϊόντα, είναι πανάκριβο και κάνει θραύση. Κάποια στιγμή, πρέπει να ξεπεραστούν τα διάφορα σύνδρομα που μας κατατρέχουν και να τιμήσουμε τον τόπο και τα προϊόντα μας, όπως τους αξίζει. Στο χέρι μας είναι.
Stella Crown©