Thursday, July 14, 2016

DIY Natural All- Over Body Mist for Men

DIY Natural All- Over Body Mist for Men
H νέα τρέλα που χτύπησε τον γυναικείο κόσμο είναι τα body mists, έλα μου όμως που οι άντρες προηγούνται μακράν, εδώ και χρόνια σε αυτά τα ψεκαστικά (!?!!) τα οποία μυρίζουν υπέροχα και λιποθυμούμε όλες στο πέρασμά τους (έχετε δει σίγουρα τις γνωστές διαφημίσεις αντρικών σπρέυ σώματος)! Γι’ αυτό λοιπόν κι εγώ, θα ξεκινήσω με συνταγή body mist για τα αγόρια, μιας και είναι οι πρώτοι διδάξαντες! Τί, όχι?
Τί είναι όμως τα body mists; 
Πρόκειται για αρώματα χωρίς αλκοόλ, με τα οποία μπορείς να ψεκάζεσαι ακόμα και στην παραλία χωρίς να έχεις τον κίνδυνο πανάδων ή εγκαυμάτων λόγω έκθεσης στον ήλιο. Έχουν πιο ελαφριά μυρωδιά από τα κλασσικά αρώματα, δεν ενοχλείς τον περίγυρό σου και τώρα το καλοκαίρι, έχουν την ιδιότητα να δροσίζουν το σώμα μας από τη ζέστη. Τέλειο? 

Σήμερα, θα δώσω 2 συνταγές, η μία γίνεται με άρωμα καλλυντικού και η άλλη με αιθέρια έλαια. Η συνταγή με τα αιθέρια έλαια, δεν θα χρησιμοποιηθεί εάν πρόκειται να εκτεθείτε στον ήλιο, για κανένα λόγο. Περιέχει αιθέρια εσπεριδοειδών τα οποία είναι φωτοτοξικά.

Για 150 γρ. body mist με άρωμα καλλυντικού, θα χρειαστείς:
1,5 γρ. φυσικό συντηρητικό 
4,5 γρ. φυσικός διαλύτης (βάση για body mist)
1,5 γρ. άρωμα καλλυντικού (εγώ χρησιμοποίησα Bulgari Black, Aramis, Varvatos, Aqua Marine & Ralph Lauren Polo Blue
1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για 150 γρ. body mist με αιθέρια έλαια, θα χρειαστείς:
1,5 γρ. φυσικό συντηρητικό
4,5 γρ. φυσικός διαλύτης (βάση για body mist)
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντο
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανταλόξυλο
8 σταγόνες αιθέριο έλαιο πατσουλί
8 σταγόνες αιθέριο έλαιο κίτρο
1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία, φροντίζουμε να έχουμε αποστειρώσει εργαλεία, εξοπλισμό, συσκευασίες και πάγκο εργασίας.
  • Προσοχή με το άρωμα καλλυντικού: Το άρωμα που χρησιμοποιούμε, θα είναι άρωμα προορισμένο για παρασκευή καλλυντικών. Δεν θα χρησιμοποιήσεις δηλαδή την κολώνια σου για να φτιάξεις body mist!
  • Προσοχή με τα αιθέρια έλαια: Το μείγμα αιθεριων ελαίων που αναφέρεται στη συνταγή, δεν είναι κατάλληλο για έκθεση στον ήλιο. Εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε στην παραλία, θα αποφύγετε τη χρήση εσπεριδοειδών.
  • Σε ένα σκεύος, ανακατεύουμε το άρωμα καλλυντικού ή τα αιθέρια έλαια με τον φυσικό διαλύτη, τον οποίο θα προμηθευτείτε από καταστήματα πώλησης πρώτων υλών καλλυντικών.
  • Σε άλλο σκεύος αναμειγνύουμε το ανθόνερο που επιλέξαμε με το συντηρητικό.
  • Χυτεύουμε σιγά σιγά το ανθόνερο στο μείγμα με τον φυσικό διαλύτη, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  • Προσθέτουμε το χρώμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.  Αφου ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους, ρίχνουμε το body mist σε μπουκαλάκι spray 150 γραμμαρίων. Έτοιμο!
  • O φυσικός διαλύτης έχει την ιδιότητα να ενσωματώνει αρώματα και αιθέρια έλαια με τα ανθόνερα. Ενσωματώνει επίσης τα λάδια με τις σαπωνόμαζες. 
  • Τα εν λόγω body mist μπορεί να προοριζονται για άντρες, όμως εγώ ανέκαθεν αγαπούσα τα αντρικά αρώματα για το μεστό τους άρωμα που διαρκεί και δη τις σειρές Bulgari, οπότε καταλαβαίνετε, το Bulgari Black είναι για δική μου χρήση :)
  • Καλά ψεκάσματα!
Stella Crown©
Κράτα τοΚράτα το