Wednesday, July 27, 2016

DIY Natural Day Cream for all skin types/ Anti-aging/ SPF 15

Eνυδατική κρέμα ημέρας για όλους τους τύπους επιδερμίδας με αντιγηραντικές & αντιηλιακές ιδιότητες
DIY Natural Day Cream for all skin types- Anti-aging- SPF 15
Η ιδέα για τη σημερινή συνταγή γεννήθηκε καθαρά από την τεμπελιά μου, ναι, ναι καλά διαβάζετε. Κάθε πρωί είμαι υποχρεωμένη να εφαρμόζω πρώτα την αντιγηραντική μου κρέμα, μετά από δέκα λεπτά απλώνω την ενυδατική μου και πριν βγω έξω, βάζω ΚΑΙ αντιηλιακή. Ε νισάφι πια, είπαμε, μας αρέσουν οι κρέμες και τα πασαλείματα αλλά μέχρι ενός σημείου. Χρειαζόμουν λοιπόν μία κρέμα που να ενυδατώνει ενώ παράλληλα να προσφέρει αντιγηραντικές και αντιηλιακές ιδιότητες, μία κρέμα 3 σε 1. Και την έφτιαξα φυσικά! Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας και για ηλικίες των 30+ ενυδατώνει σε βάθος, προστατεύει από τη γήρανση που προκαλείται από την ηλιακή ακτινοβολία και κάπου εδώ θέλω να σου τραβήξω την προσοχή και να σου πω, πως ναι μεν έριξα φυσικό αντιηλιακό φίλτρο μέσα και λάδια με υψηλό SPF, αν έχεις σκοπό όμως να εκτεθείς για πολλές ώρες στον ήλιο, θα φορέσεις οπωσδήποτε ΚΑΙ την αντιηλιακή σου κρέμα, δε. Με την οποία θα αλείφεσαι κάθε μισή ώρα τουλάχιστον. Έτσι, για να μην ξεθαρρεύεις :)

α΄ φάση καλλυντικού:
5 γρ. έλαιο σμέουρου (raspberry oil)
2 γρ. έλαιο κερασιού
4 γρ. γαλακτωματοποιητής
1 γρ. μελισσοκέρι

β΄ φάση καλλυντικού: 
35 γρ. ανθόνερο ylang ylang
3 γρ. τζελ αλόης

γ΄ φάση καλλυντικού: 
3 γρ. έλαιο κάνναβης (hemp seed oil)
1,2 γρ. φυσικό αντιηλιακό φίλτρο astaplancton
1 γρ. συνένζυμο Q10
3 γρ. φυτική σιλικόνη
2 γρ. εκχύλισμα πράσινου τσαγιού
2 γρ. προβιταμίνη Β5 (d- panthenol)
1 γρ. βιταμίνη Ε
0,5 γρ. φυσικό συντηρητικό

δ΄ φάση καλλυντικού:
5 στ. αιθέριο έλαιο πατσουλί
4 στ. αιθέριο έλαιο γιασεμί
1 στ. αιθέριο έλαιο ylang ylang
  • Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία, αποστειρώνουμε εργαλεία, εξοπλισμό, συσκευασίες και επιφάνεια εργασίας.
  • Ακολουθούμε τις βασικές οδηγίες παρασκευής καλλυντικής κρέμας οι οποίες βρίσκονται εδώ.
  • Το έλαιο σμέουρου (raspberry oil) παρουσιάζει τον υψηλότερο αντιηλιακό δείκτη προστασίας, με SPF 30-50. Προστατεύει από τις ηλιακές ακτίνες UV-A και UV-B, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιβακτηριδιακή δράση καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε,  αλλά και ω3 και ω6 λιπαρά οξέα. Απορροφάται πολύ εύκολα και δεν αφήνει λιπαρότητα.
  • Το έλαιο κερασιού είναι ένα καινούργιο λάδι που προστέθηκε στη συλλογή μου και το έχω αγαπήσει πάρα πολύ. Ελαφρύ και λεπτόρρευστο, πλούσιο σε λινολεϊκά και ολεϊκά οξέα, βιταμίνες Α και Ε, διατήρεί την ελαστικότητα της επιδερμίδας και αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό προϊόν. Απορροφάται άμεσα και γρήγορα.
  • Ο λόγος που πάντα χρησιμοποιώ μελισσοκέρι, έστω και σε μικρή ποσότητα, είναι γιατί χρειάζομαι τις ιδιότητές που δεν μπορούν να μου προσφέρουν άλλοι γαλακτωματοποιητές. Παρέχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση, μαλακώνει την επιδερμίδα και προστατεύει από την περιβαλλοντική ρύπανση. 
  • Το ανθόνερο ylang ylang είναι εξισορροπιστικό και γι’ αυτό είναι κατάλληλο για όλες τις επιδερμίδες. Εντάξει, το διάλεξα κυρίως για το υπέροχο άρωμά του..
  • Το τζελ αλόης είναι μαλακτικό, αναζωογονητικό και καταπραϋντικό.
  • Το έλαιο κάνναβης (hemp seed oil) σκοπίμως προστίθεται στην γ’ φάση καλλυντικού, καθώς πρόκειται για ένα πάρα πολύ ευαίσθητο προϊόν. Έλαιο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, με την ιδανική αναλογία 3:1 των ω6 και ω3 λιπαρών οξέων. Παρούσιάζει SPF 6 και το αγαπάμε πολύ για τις αντιγηραντικές και αναπλαστικές του ιδιότητες.
  • Το φυσικό αντιηλιακό φίλτρο astaplancton ανήκει στην κατηγορία των καροτένιων και προστατεύει από τις ακτίνες UVA & UVB παρέχοντας παράλληλα ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Προέρχεται από το φύκος Haematococcus pluvialis.
  • Το συνένζυμο Q10 είναι από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά παγκοσμίως, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, αναπλάθει τα κύτταρα, τονώνει την παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης και το είχαμε χρησιμοποιήσει πάλι, εδώ.
  • Η φυτική σιλικόνη ενισχύει το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας, προστατεύει από την αφυδάτωση και χαρίζει μεταξένια υφή στην επιδερμίδα.
  • Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού είναι αντιοξειδωτικό, καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνει την εμφάνιση καρκινικών κυττάρων. Οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού έχουν την ιδιότητα να προφυλάσσουν από τον καρκίνο του δέρματος, καθώς διορθώνουν τις βλάβες που έχουν προκληθεί στο DNA  από την υπεριώδη ακτινοβολία.
  • Η προβιταμίνη Β5 (d- panthenol), “κλειδώνει” την υγρασία στο δέρμα κι έτσι προλαμβάνει την ξηρότητα ενώ η βιταμίνη Ε είναι διάσημη για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες.
  • Το αιθέριο έλαιο πατσουλί αναπλάθει τα κύτταρα της επιδερμίδας, καταπολεμα τις ρυτίδες κι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, το αιθέριο έλαιο γιασεμί είναι κατάλληλο για όλες τις επιδερμίδες, ενυδατώνει σε βάθος και προλαμβάνει τη γήρανση ενώ το αιθέριο έλαιο ylang ylang είναι εξισορροπιστικό και μειώνει τις ρυτίδες.
Stella Crown©
Κράτα τοΚράτα τοΚράτα τοΚράτα το