Tuesday, September 6, 2016

φραγκοστάφυλο, το αντιοξειδωτικό (currant berries, gooseberries, Ribes)

(για Ελληνικά, μεταφερθείτε προς τα κάτω)
health benefits of currant berries
Perennial fruitful shrub, which is native to Europe and Asia, belongs to the Ribes family and can reach a height of 1-2 m. It loves the temperate climate to thrive but is durable and at very low temperatures. We distinguish the three species, white, red and black currants, while the harvesting of fruits takes place in July to August.

The gooseberry has a very rich nutritional value as it has the highest vitamin C content of all the other fruits of temperate regions (200mg per 100g of fruit), and it also exhibits an unusually high content of alpha-linolenic (ω3) and gamma-linolenic (ω6) fatty acids, flavonoids, pectins and tannins, substances that stimulate our immune system while providing a rich antioxidant effect. The fruits of the currant are antimicrobial, they reduce the high blood pressure and fight diarrhea while its leaves fall Uric acid, relieve rheumatic pains and are used as a poultice against acne.
Consult your doctor before consuming.

The oil of currant seeds is widely used in cosmetology, because it nourishes the skin, stimulates elasticity, increases collagen production, renews and regenerates cells and prevents aging. 

recipes with currant seed oil

Stella Crown©

φραγκοστάφυλο, το αντιοξειδωτικό
Πολυετής καρποφόρος θάμνος, εγγενής της Ευρώπης και της Ασίας, ανήκει στην οικογένεια των Ribes και μπορεί να φτάσει σε ύψος 1- 2μ. Αγαπάει το εύκρατο κλίμα για να ευδοκιμήσει αλλά είναι ανθεκτικό και στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ξεχωρίζουμε 3 είδη του, το λευκό, το κόκκινο και το μαύρο φραγκοστάφυλο ενώ η συγκομιδή των καρπών του γίνεται Ιούλιο με Αύγουστο.

Το φραγκοστάφυλο έχει πολύ πλούσια θρεπτική αξία καθώς παρουσιάζει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα βιταμίνης C από όλα τα άλλα φρούτα των εύκρατων περιοχών (200mg ανά 100g καρπών. Παρουσιάζει επίσης μια ασυνήθιστα υψηλή περιεκτικότητα σε α- λινολενικό (ω3) και γ- λινολενικό (ω6) οξέα, φλαβονοειδή, πηκτίνες και τανίνες, ουσίες οι οποίες τονώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα ενώ παρέχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Οι καρποί του φραγκοστάφυλου έχουν μικροβιοκτόνο δράση, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και καταπολεμούν τη διάρροια ενώ τα φύλλα του μειώνουν το ουρικό οξύ, ανακουφίζουν από ρευματικούς πόνους και χρησιμοποιούνται ως κατάπλασμα κατά της ακμής.
Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν την κατανάλωση.

Το έλαιο των σπερμάτων φραγκοστάφυλου χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμητολογία κι αυτό γιατί περιποιείται την επιδερμίδα, τονώνει την ελαστικότητα, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου ανανεώνει και αναπλάθει τα κύτταρα και προλαμβάνει τη γήρανση. 

συνταγές με φραγκοστάφυλο
Stella Crown©
Κράτα τοΚράτα το