Wednesday, December 13, 2017

diy melt & pour Christmas soap bundt cakes

(για Ελληνικά, μεταφερθείτε προς τα κάτω)
Christmas soap bundt cakes by Stella Crown
Another festive project is posted at the last moment as always because I am from Greece and Greeks are popular for this feature? behaviour? something like that! 😂 Christmas bundt cake in the menu for today, the famous dessert because of its pronunciation, the cake of Toula's Portocalos parents-in-law, from “My big fat Greek wedding”!!! The crucial scene I am talking about is here 😆😆😅
And because we loved the exotic African black soap, I used again the black soap base made of shea butter and coconut oil, by adding this time 

Cleopatra's beauty secret: the donkey milk! which is the predominantly natural tightening product as its composition resembles human breast milk. It used to be the drink of aristocracy in ancient Rome, but it was also preferred by Van Gogh. It is referred by Pliny as a super anti-wrinkle substance while Hippocrates used it for therapeutic purposes. It contains vitamins A, D, E, B complex vitamins, 60 times more vitamin C than cow's milk, sodium, zinc, iron and phosphorus. Its high content in proteins, ceramides and phospholipids create a hydrolipid film on the skin, keeping moisture at normal levels, thus preventing dryness and dehydration, while is releasing amino acids that contribute to the production of collagen and elastin.
Let's go now to the recipe 👇👇

the recipe:
for the base:
1 kg | 35 oz African black soap base SLS free
50 g | 1.8 oz donkey milk powder
30 g | 1.1 oz flavouring oil
some drops of bitter chocolate BIO

for the icing:
100 g | 3.5 oz white soap base SLS free
4 g | 0.14 oz donkey milk powder
2 g | 0.07 oz flavouring oil

for the mistletoe (holly):
50 g | 1.8crystal clear soap bas SLS free
food colouring

tools:
2 food syringes
silicon mold
work surface
knife
4 beakers
electronic thermometer 
digital scale
whisker
spoon
spray bottle with alcohol or alcoholic lotion
  • Before start making the soap, sterilise tools, containers and work surface while don’t forget to wear your gloves.
  • Weigh the african black soap base, cut it into cubes, pour the soap into the beaker. Place the soap in microwave and melt for 10 seconds. Stir and melt for 10 seconds again. Repeat the process until your soap is completely melted. We use this technique because it prevents the soap from scorching.
  • Once the soap melts, stir with the whisker and when the temperature drops to 60 degrees Celsius, add the donkey milk powder, the flavouring oil and the chocolate drops. Mix well but not forcefully, we do not want bubbles. 
  • Spray with the alcoholic lotion or alcohol in the silicon mold and into the soap in order to remove any bubbles.
  • Pour the soap in the cold and wait for the soap to harden. When the soap is ready, release it from the mold.
  • Prepare in the same way the soap that you’ll use for the mistletoe (holly). The preparation of the mistletoe is easy as long as you find this mold 👇👇 
  • Follow the same procedure for the soap icing. When the icing is ready, spritz the soaps with alcohol and drizzle the soaps with a spoon or a dropper.
  • Allow to fully cool and harden and enjoy!

Stella Crown©
Χριστουγεννιάτικα bundt cakes σαπουνιού ή αλλιώς το κέικ των Portocalos 😆😂
Χριστουγεννιάτικα bundt cakes σαπουνιού ή αλλιώς το κέικ των Portocalos
Όπως πάντα, ανεβάζω άλλο ένα γιορτινό project την τελευταία στιγμή, αυτή τη φορά όμως, όχι από τεμπελιά αλλά από καθαρή έλλειψη χρόνου. Χριστουγεννιάτικο bundt στο σημερινό μενού, ή αλλιώς το γλυκό των συμπέθερων από τον “Γάμο αλά Ελληνικά, το οποίο έκανε θραύση για τον τρόπο που προφέρεται! 😆😆😂 Η επίμαχη σκηνη, εδώ.
Τη σημερινή συνταγή την έχουμε ξαναδεί στο περίπου, εδώ, απλά αυτή τη φορά έδωσα ένα πιο χριστουγεννιάτικο touch.. εντάξει, άλλαξα και λίγο τη σύσταση 😉
Κι επειδή αγαπήσαμε πολύ το εξωτικό αφρικανικό μαύρο σαπούνι, χρησιμοποίησα ξανά την μαύρη βαση σαπουνιού από βούτυρο καριτέ και έλαιο καρύδας, αναμειγνύοντας όμως αυτή τη φορά ΚΑΙ
το αγαπημένο καλλυντικό της Κλεοπάτρας: γάλα γαϊδούρας! Αποτελεί το κατεξοχήν φυσικό προϊόν σύσφιξης καθώς η σύνθεσή του προσομοιάζει στο ανθρώπινο μητρικό γάλα και ίσως γι’ αυτό η τιμή του είναι ακόμα στα ύψη!!! Ποτό αριστοκρατίας στην αρχαία Ρώμη, προτιμήθηκε ωστόσο κι από τον Βαν Γκογκ. Αναφέρεται από τον Πλίνιο ως σούπερ αντιρυτιδικό ενώ ο Ιπποκράτης το χρησιμοποίησε για θεραπευτικούς λόγους. Περιέχει βιταμινες Α, D, E, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, 60 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το αγελαδινό γάλα, νατριο, ψευδάργυρο, σίδηρο και φώσφορο. Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, κηραμίδια και φωσφολιπίδια δημιουργεί ένα υδρολιπιδικό φιλμ στην επιδερμίδα διατηρώντας την υγρασία σε φυσιολογικά επίπεδα, αποτρέποντας ετσι ξηρότητα και αφυδάτωση ενώ παράλληλα απελευθερώνονται αμινοξέα τα οποία συμβάλλουν στη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης. Πάμε στη συνταγή 

υλικά:
για τη βάση:
100 γρ. αφρικανική μαύρη βάση σαπουνιού
5 γρ. γάλα γαϊδούρας σε σκόνη
3 γρ. άρωμα καλλυντικού
μερικές σταγόνες σοκολάτας bitter BIO

για το γλάσο:
50 γρ. λευκή βάση σαπουνιού χωρίς SLS
2 γρ. γάλα γαϊδούρας σε σκόνη
1 γρ. άρωμα καλλυντικού

για το γκυ:
50 γρ. διάφανη βάση σαπουνιού χωρίς SLS
χρώματα ζαχαροπλαστικής

εργαλεία:
2 πιπεττες ή 2 σύριγγες (χωρίς τη βελόνα φυσικά)
καλούπι σιλικόνης για μινι κέικ
επιφάνεια κοπής
μαχαίρι
4 ποτηρια ζέσεως 
ηλεκτρονικό θερμόμετρο
ηλεκτρονική ζυγαριά
αναδευτήρας χειρός (αυγοδάρτης)
ψεκαστικό με οινόπνευμα ή αλκοολούχο λοσιόν
  • Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία παρασκευής αποστειρώνουμε εργαλεία, εξοπλισμό, επιφάνεια εργασίας και φοράμε γάντια.
  • Ζυγίζουμε την μαύρη βάση σαπουνιού, κόβουμε σε κύβους και τους ρίχνουμε στο ποτήρι ζέσεως. 
  • Τοποθετούμε το σαπούνι σε φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα, ανακατεύουμε λίγο και το ξαναβάζουμε για άλλα δεκα δευτερόλεπτα. Τσεκάρουμε πάλι αν έχει λιώσει. Αν όχι, τοποθετούμε για ακόμα δέκα δευτερόλεπτα. Αυτό το κάνω γιατί δεν θέλω να βράσω ούτε να ψήσω το σαπούνι και κάθε φορά που το βγάζω από το φούρνο δεν ξεχνώ το ανακάτεμα. Διαφορετικά, ακολουθούμε την μέθοδο του bain marie.
  • Μόλις λιώσει το σαπούνι, ανακατεύουμε με το αναδευτηράκι χειρός και όταν η θερμοκρασία πέσει στους 60 βαθμούς Κελσίου, προθέτουμε τη σκόνη γάλακτος, το άρωμα και λίδες σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά αλλά όχι με δύναμη, δεν θέλουμε φυσαλίδες.
  • Ψεκάζουμε με αλκοολούχο λοσιόν ή οινόπνευμα το καλούπι σιλικόνης και το σαπούνι για να απομακρύνουμε τυχόν φυσαλίδες.
  • Χυτεύουμε το σαπούνι, ψεκάζουμε πάλι και περιμένουμε να σκληρύνει το σαπούνι. 
  • Όταν το σαπούνι παγώσει, ξεκαλουπώνουμε.
  • Ετοιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο το σαπούνι που θα χρησιμοποιήσουμε για το γκυ. Η προετοιμασία του γκυ είναι πανεύκολη αρκεί να βρείτε αυτό το καλούπι ↴  
    στο οποίο θα χυτεύσουμε το σαπούνι με τη βοήθεια μιας πιπέττας ή μιας σύριγγας. Όταν λιώσει το σαπούνι, το χωρίζουμε σε δυο ποτηράκια όπου στο ένα ποτηράκι θα στάξουμε μερικές σταγόνες κόκκινου χρωματος και στο άλλο μερικές σταγόνες πράσινου. Ανακατεύουμε, ψεκάζουμε με οινόπνευμα το καλούπι και το σαπούνι και χυτεύουμε.
  • Αφού φτιάξουμε το σαπούνι για το γλάσο, ψεκάζουμε τα σαπούνια με αλκοολούxο λοσιόν και με τη βοήθεια ενός κουταλιού, στάζουμε γλάσο σιγά σιγά πάνω στα σαπούνια. Βασική προϋπόθεση το γλάσο να έχει φτάσει 55-60 βαθμούς Κελσίου. Ψεκάζουμε πάλι, ρίχνουμε και μια δυο σταγόνες στην ανάποδη μεριά των γκυ και τα κολλάμε με προσοχή πάνω από το γλάσο που χυτεύσαμε.
  • Εάν δεν θέλετε να κάνετε τα γκυ ή δεν βρείτε το καλούπι που σας έδειξα μπορείτε να ρίξετε πάνω από το γλάσσο τρούφα ζαχαροπλαστικής όπως κάναμε εδώ.
  • Όταν το σαπούνι στεγνώσει δεν τυλίγουμε με μεμβράνη γιατί θα σπάσουν τα γκυ (ναι, την πάτησα). Προκειμένου όμως να διατηρήσουμε το άρωμα και την υγρασία τους, τοποθετούμε τα σαπούνια σε σακκούλακια συσκευασίας (όχι polybag, θα τα βρείτε στην Ευρυπίδου) όπως αυτά:
  • Τα δένουμε με ωραίες κορδέλες και τα δωρίζουμε όπου θέλουμε. Ή τα κρατάμε για πάρτη μας.
Stella Crown©