Friday, May 20, 2016

πράσινο τσάι, το αντιοξειδωτικό (green tea, Camelia sinensis)

green tea for women
Το τσάι ανακαλύφθηκε τυχαία πριν από 5.000 χρόνια, από τον αυτοκράτορα Σεν Νουνγκ κι έκτοτε αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα. Οι διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού όπως είναι το μαύρο, το πράσινο, το λευκό, προκύπτουν έπειτα από επεξεργασία των φύλλων του τσαγιόδεντρου, γνωστό και ως Καμέλια η σινική (Camelia sinensis). Ήρθε στην Ευρώπη μέσω των Πορτογάλων για να μείνει :)
green tea & benefits
Τα τελευταία χρόνια, φιγουράρει παγκοσμίως το πράσινο τσάι για τις εξαιρετικές και ευεργετικές του ιδιότητες, οι οποίες διερευνήθηκαν επιστημονικά, σχετικά πρόσφατα. Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, κατεχίνες, τανίνες, καφεΐνη και βιταμίνη C, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, παρουσιάζει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, είναι αντισηπτικό, αντιερεθιστικό και τονωτικό. Προλαμβάνει τον καρκίνο, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ελέγχει και ρυθμίζει χοληστερόλη και τριγλυκερίδια, συμβάλει στο αδυνάτισμα, ενισχύει τη μνήμη και  προστατεύει την επιδερμίδα από τον ήλιο (γι’ αυτό και συμμετείχε στην αντιηλιακή μας κρέμα).
green tea, the natural fat burner
Αποτελεί λοιπόν, ένα από τα ισχυρότερα φυσικά αντιοξειδωτικά γι’ αυτό και χρησιμοποιείται πλέον στα περισσότερα φυτικά καλλυντικά που αφορούν ερεθισμένες κι ευαίσθητες επιδερμίδες, ενώ περιποιείται  δέρματα με έκζεμα, ακμή, ψωρίαση και δερματίτιδα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό συστατικό σε όλα τα προϊόντα αντιγήρανσης.
Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

συνταγές με πράσινο τσάι ή καμέλια
🍵 σαπούνι με φυσική λούφα κατά της κυτταρίτιδας

🍵 έλαια θεραπείας & αποκατάστασης μαλλιών

Stella Crown©
Κράτα τοΚράτα τοΚράτα τοΚράτα το