Sunday, October 23, 2016

diy gentle anti- aging & nourishing white clay facial mask for all types of skin

απαλή αντιγηραντική & θρεπτική μάσκα προσώπου με λευκή άργιλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας (περίπου 60 γρ.)
Stella Crown Elixirs
Το αφιέρωμα στην άργιλο και τις ευεργετικές της ιδιότητες συνεχίζεται με μία ακόμα πλούσια, θρεπτική κι αποτοξινωτική μάσκα προσώπου η οποία παράλληλα συμμετέχει ενεργά στην καταπολέμηση της γήρανσης! Αυτή τη φορά επέλεξα για τη μάσκα μου την ουδέτερη λευκή άργιλο η οποία είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας, ιδανική κυρίως για τις ευαίσθητες. Παρουσιάζει πλούσια αντιβακτηριακή δράση, απομακρύνει ρύπους, τοξίνες και νεκρά κύτταρα, καταπολεμά την υπερέκκιση σμήγματος από τους πορους χωρίς όμως να αφαιρεί τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας :)
Διαβάστε για τα είδη αργίλων και τις ιδιότητές τους εδώ κι επιλέξτε την άργιλο που σας ταιριάζει περισσότερο. Συνταγή τώρα! 

υλικά:
25 γρ. λευκή άργιλος
13 γρ. ανθόνερο γιασεμιού
12 γρ. ανθόνερο ylang ylang
3 γρ. έλαιο βερίκοκκου
2 γρ. έλαιο φουντουκιού
2 γρ. έλαιο από φύτρο σιταριού
3 γρ. τζελ αλόης
1 γρ. φυτική γλυκερίνη
1 γρ. βιταμίνη Ε
0,5 γρ. βιταμίνη Α
0,5 γρ. βιταμίνη F
0,5 γρ. φυσικό συντηρητικό
8 στ. αιθέριο έλαιο αγιόκλημα 
2 στ. αιθέριο έλαιο ylang ylang
  • Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία παρασκευής, φροντίζουμε να έχουμε αποστειρώσει εργαλεία, συσκευασίες κι επιφάνεια εργασίας.
  • Σε ένα ποτήρι ζέσεως ρίχνουμε τα ανθόνερα και προσθέτουμε την άργιλο σιγά σιγά ενώ παράλληλα ανακατέυουμε με ένα αναδευτηράκι χειρός (έχουμε φροντίσει να ζυγίσουμε την άργιλο μόνη της νωρίτερα), μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιογενής πάστα. Προσθέτουμε περισσότερη άργιλο ή περισσότερο νερό, αν χρειαστεί.
  • Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Η μάσκα μας είναι έτοιμη!
  • Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα μάσκας σε πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για περίπου 20 λεπτά κι ύστερα την αφαιρούμε με χλιαρό νερό. Εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα.
  • Το ανθόνερο γιασεμιού είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, περιποιείται το ταλαιπωρημένο δέρμα, τονώνει, αναζωογονεί και ξετρελαίνει με το ντελικάτο του άρωμα.
  • Το ανθόνερο ylang ylang σε συνδυασμό με το γιασεμί ενισχύει τη μάσκα μας σε άρωμα, είναι ιδανικό για όλες τις επιδερμίδες και αποτελεί εξισορροπιστικό παράγοντα αφού ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος, επαναφέροντας την επιδερμίδα σε κανονικά επίπεδα.
  • Το έλαιο βερίκοκκου είναι πλούσιο σε ολεϊκά και λινολεϊκά οξέα και βιταμίνες, αναζωογονεί τα κύτταρα, απορροφάται άμεσα και δεν αφήνει λιπαρότητα.
  • Το έλαιο φουντουκιού είναι πλούσιο σε βιταμίνες, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία, τονώνει το κυκλοφορικό, είναι στυπτικό, εξισορροπιστικό και συσφίγγει άμεσα την επιδερμίδα.
  • Το έλαιο από φύτρο σιταριού είναι ίσως το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό έλαιο αφού έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση βιταμίνης Ε από όλα τα άλλα έλαια. Αναπλάθει τα κύτταρα και αναδομεί τους ιστούς της επιδερμίδας.
  • Το τζελ αλόης είναι στυπτικό, αναζωογονητικό και μαλακτικό ενώ η φυτική γλυκερίνη η οποία προέρχεται από την καρύδα, διατηρεί την υγρασία στην επιφάνεια της επιδερμίδας σε κανονικά επίπεδα.
  • Η βιταμίνη Ε αποτελεί βόμβα αντιοξειδωτικής δράσης, η βιταμίνη Α απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος ενώ η βιταμίνη F (ο ορισμός του λινολεϊκού οξέως) είναι καταπραΰντική.
  • Το αιθέριο έλαιο αγιόκλημα είναι αντιφλεγμονώδες και αντιμικροβιακό ενώ το αιθέριο έλαιο ylang ylang είναι αντιρυτιδικό.
Stella Crown©
Κράτα τοΚράτα το
Κράτα τοΚράτα τοΚράτα τοΚράτα το